Today's a good day

Min önskan gick kanske i uppfyllelse för idag var en bra dag. Provet gick bra och jag önskade alla en trevlig helg, jag satte mig på vårdcentralen  och fick mina två vaccineringar, jag lämnade in min punkterade cykel och gick långsamt hemåt. Vinden slet i mitt hår, men det landade inte i ansiktet. Jag gömde mina ögon bakom mina solisar och njöt av den blå himlen. Inte ens den röda Volvon som tutade fick mig att bli äcklad. För det här är en bra dag!

Dold i ett bollhav hittar du mig ändå

Tredje natten jag drömde om hur jag springer ifrån honom. Jag gömde mig i ett bollhav, men trots de färgglada kulorna hittade han mig. Han slog armarna om mig och bad om förlåtelse, men jag reste mig upp och sprang ut i luften, förbi gungande barn. Självklart följde han efter helt oberörd. Mina snabbaste språng var ingen match för hans långa steg. Jag ger upp, lutar huvudet mot hans axel och blundar. Förlåter.

Väntläge

Väntläge är ett precist ord som stämmer in på hur jag känner just nu. Dels har det väl med den årliga vårångesten och tröttheten som jag nämt i några inlägg, samt att det mesta går emot mig, så som punktering på cykeln och borttappad kamerasladd.
Men det är faktiskt inte bara det som gör mig passiv, framför allt känner jag av passiviteten i skolan. Jag sitter på stenbänken i korridoren med några från min klass, och jag känner mig inte delaktig. Det gör jag visserligen ofta med personer jag inte känner så bra, men nu har det utökats till att även innefatta de jag känner bättre. Det är som om jag satt bakom en glasruta utan krav på mig att delta i konversationen från varken mig själv eller någon annan.
Ibland gör jag dock ett försök. Jag kämpar mig tillbaka till 100 procents närvaro och försöker hjälpa någon att smälta ett ig, eller ger tips till någon som går igenom det jag precis lämnat bakom mig. Och senast idag gjorde jag det sistnämnda. Vad fick jag tillbaka? "Jag vill inte lyssna"
Jag vet att man måste få chansa med risken att förlora, hur många råd jag än ger kommer hon antagligen ändå följa stundens känsla och sedan ångra sig, men det måste man få göra. Men för det betyder det inte att man har rätt att vara otålig med råd man får. Jag ger dom ju inte för att jag vill skada!
Det är väl hela den "Jag vill inte lyssna" -inställningen som förföljer mig just nu. Ingen verkar bry sig om jag inte hänger med i diskussionerna, svarar på tilltal eller inte väntar på någon vid bussen. Just nu verkar alla lämna mig åt mig själv, med ett långfinger som sista avtryck, som berättar att dom minsann har någon annan att gå till bussen med.
Just nu skulle det sitta perfekt med en sån där dag då allt flyter på. Då jag vet vad jag ska säga till killen i klassen jag så sällan pratar med, då jag tar på mig min finaste vippigaste kjol tillsammans med ett par låga skor, helt enkelt en sån där dag då håret fladdrar i vinden utan att hamna i ansiktet. En sån dag kanske kan komma på torsadag då jag ska på SIESTA! och träffa min fina vän Emma!

I'm so naive

Scoutavslutning

Nu inser jag vilken inspirationskick jag fick utav att gå kursen i helgen.
Dagens möte var egenplanerat med Amanda, och jag kan inte sätta ord på hur stolt jag är över oss och framförallt våra barn!
De tog nästintill initiativet att städa själva, och deras bildpresentationer om vad scouting är var både roande och gjord med eftertanke.
Fy fan vad kul det är att vara ledare rent ut sagt! Nu ska jag bara peppa upp inför lägret också.
Bilderna från ikväll ska jag tvinga mig att ladda in imorrn!
Godnatt!!

Musikbomb

Om en vecka är jag på festival. ÅH! Jag längtar så, så jag har börjat peppa upp nu med musik därifrån. Lite smakprov kommer här:

Åsidosatt och bortvald?!

Jag vet precis hur det är att mista vänner. Alldeles för väl. Det börjar bara med den enkla känslan av man känner sig åsidosatt, bortvald, som om någon annan är mer intressant, har mer att ge och är mer hängiven. Det är dom där samtalen, blickarna mellan sin vän och någon annan som river upp de där såren som tar år att läka. Trots det är de så svåra att först upptäcka och sätta fingret på. Första gången man förlorar en vän till någon annan är man helt blind, eller helt enkelt så blåögd att vägra inse de första säkra tecknen, för tro mig de är många. Men efter ett tag blir man bekant med de yttre företelserna, som ett samtal extra, andra lunchkompisar och till sist bryts ens vanliga vanor tillsammans. Självfallet kan det vara så att jag överreagerar, tar allt på för stort allvar, men jag har varit med om det tillräckligt många gånger för att inte kunna riskera att ignorera tecknen.
Då de första tecknen uppstår finns två möjligheter, att konfrontera sin vän och fråga om han eller hon är medveten om de signaler personen skickar ut, eller om det bara är helt och hållet omedvetet. Det andra alternativet är att bara flyta med och hoppas på att man ska växa ihop igen. Självklart kan man utvecklas åt olika håll, men jag tror inte att det någonsin sker omedvetet. Och jag vet att jag står precis inför det här valet.
Konfrontera eller inte? Det mest ärliga vore att göra det. Jag vet att hon skulle bli dyster, men det är ändå en chans. Tidigare har jag fegat ur, låtit kastrullen stå på uppvärmning under lock, och då det plötsligt börjat stormkoka har jag patetiskt försökt intala mig att jag inte sett vattenångan stiga.
Jag måste prata med henne, jag har bestämt mig. Det måste ske då hennes nya kompisar inte är i närheten, då vi har tid ensamma. Utan att jag riskerar att hennes jobb är ivägen, den nya killen, eller rent utsagt min rädsla. För tänk om hon medger att hon aktivt känner att hon vuxit ifrån mig, att jag inte längre är "Den första jag ringer om det är fest".

Orkeslöshet

Jag vill så gärna bara sätta mig i mitt arbetsrum och sy en fin klänning, eller en tröja, kanske något enkelt som kan få mig fast i det där beroendet som får mig att glömma middagar. Men jag har ingen ork, ingen lust. Jag orkar inte ens byta tråd i maskinen för att laga min nya fina blåa klänning. Jag känner mig så orkeslös och viljelös på en gång.
Exempelvis tog jag på mig mina fina vårskor och tänkte att de skulle få föra mig på äventyr med mitt nya Tokina objektiv, som jag för övrigt hann köpa i fredags. Runt dungen bakom mitt hus hamnade jag när jag sköljdes över av en våg av orklöshet. Jag ville sätta mig ner och andas ut en stund. Så det blev inga bilder heller.
Kanske påverkades jag lite av helgen också. Vi satt ut i solen hela helgen, och som om det inte var nog skulle en hel dos kunskap in också. Tillsammans med intryck från nya människor. Och den allmäna fascinations-fasen som jag insett att jag altid går igenom i nya grupper. Snygga blyga killar lyckas alltid hamna i mitt fokus och jag blir så fascinerad av dom. De väcker ett intresse inom mig som jag inte kan förklara för mig själv. Så min trötthet kanske inte är helt obefogad ändå.

Från tårar till ilska

Var ilskan kommer ifrån vet jag inte, om jag ens kan kalla det ilska. Det är mer som misstro. En svag känsla av att personer i min närhet är 'fake', för att använda ett ord jag egentligen inte tycker om. Det har hänt något med min klass på sistone. Alla är så beroende av människor i sin närhet. Till en gräns är det bara normalt, men just nu känns det som om vissa upphöjs till skyarna för att de utstrålar en energi de andra vill ha. Snälla våga vara personliga, istället för att smälta in med massan! Våga stå för att du tycker att convers är fula om du tycker det, eller säg att du tycker om större tjejer om du verkligen gör det. Det är så tråkigt att se så många kopiera varandra. Jag är ju i och för sig inte världens mest utstickande person, men jag är iallafall medveten om vilka signaler jag skickar ut!

Domestic Scene/Heaven's on Fire

Gråt för att sedan bli upppeppad (Ja! det stavas med 5 p:n idag)

Regntäckt blomma

När man känner sig som i det svartaste av källare,
blir man tårögd när man får fina sms
det finns kanske människor som bryr sig.
Kanske...

En lång lång tid

Buss 542 ankommer om 2 minuter, det är då tårarna kommer.
Grannkillen med klet i håret tittar på mig, går två steg och så två steg till.
Blipp från access-avläsaren, busschauffören vänder sig om, skönt!
Mot Kallhäll, hemåt... Hur länge till kommer det var mitt hem?
Trycket över mina lungor blir för stort, klänningen blir prickig
"Hos vem vill du bo om vi flyttar isär?" Ingen vill jag skrika
Hur kan dom be mig välja sida?

Inatt sprängde jag Uddevalla i luften

Fleecefilt som inte värmer
Molande mellangärde
Shlager som inte glädjer
Överansträngda ögon
Te som inte smakar
Tvångsmässig tankegång

Mello

Hur många bloggar kommer inte ha precis ett sånt här inlägg ikväll?
Men vann inte helt fel låt? Han är typ 18 hon är 35, de kommer från ett land ingen vet var det ligger och de sjunger inte ens riktigt falskt! Det är bara dåligt!
Man hade ju kunnat hoppas att förhandstippade Irland hade vunnit, varför inte låta ett sött tvillingpar i Alice i underlandet-kläder lägga vantarna om glasmikrofonen. Eller kanske ska man vara sann natinalist och säga att Saade hade förtjänad att sjunga sin låt en gång till. Ja, resultatet blev som det blev, det finns inget att göra. Möjligtvis att bojkotta finalen i Baku.
Tack och hej!

Snart är slutet här...

Ända sedan jag var sju år har jag trott mina föräldrar ska skilja sig. Varje vecka ett bråk uppstått har jag trott att slutet var nära, men nu känns det som om det snart är över. Mina föräldrar har helt tappat gnistan mellan varandra. Det gör så ont. En diskussion om vi ska flytta urartar till anklagande. Jag tror nästintill att de bara är tillsammans för att jag och Emma ska ha ett tryggt boende. Frågan är om de är bra för varandra? Jag önskar så att svaret var ja...

Dejtar trädarbetet

Inga kläder

Jag tänker inte ens försöka skriva någonting om den här låten för den säger sitt ändå!

Allergitabletter och päronsoda

Allergitabletter tillsammans med päronsoda. Är inte livet juvligt?
Näh! Eftersom jag vet hur mentalt påfrestad jag kommer bli inatt.
Vild blick, Slag på benen, Kippa efter luft, Vädra ur rummet.
Näst intill psykotiskt

Peggy Lejonhjärta

Bandet jag ska pusha lite extra för idag är Peggy Lejonhjärta. Har precis hittat brödraparet och har därför inte riktigt bestämt mig om det är kanoners eller inte. Vet ni vad: avgör själva!

Orientering

Det varma vädret bidrog till att jag tog mig en orienteringsrunda efter skolan. Det är så fascinerande hur jag kan känna mig så liten och skrämma upp mig själv i skogen. När jag springer får jag ibland en känsla av att jag är bevakad och jag tycker mig höra konstiga knak. Paranoid, är nog det rätta ordet. Därför skulle jag nog kalla mig en stig-orienterare. Jag håller mig till stigar så gott jag kan. Inget virrande bland granar för min del, tack!
Jag vet inte vad ni gör, men hockeymatchen börjar bli lite väl tråkig att titta på nu, så det är nog dags att sova. Imorrn står nämligen uppsatsskrivning och läkarbesök på dagordningen.
Go'natt

NT-dagen

Uppdateringen här har ju inte varit så galant som den borde. Men nu ska det bli en liten bildboost från NT-dagen i torsdags. Lite sent, lite oredigerat, men ärligt talat jag har varken tid, ork eller lust att pilla med dom. Mycket tårt-bilder, men det är ju det som gäller den 5 maj, tårttävling till 1000

Älska mer

Hyfsat trevlans dag!

Varför finns filmer med lyckliga slut där killen får tjejen i slutet, som en saga från barndomen. Det gör oss singlar bara bittra och ledsna. Jaja, jag får skylla mig själv som frivilligt la mig under filten i en och en halv timme om inte mer, för att inte få mer än tårar och saknad av någon (För just nu tänker jag inte skriva om att jag saknar honom).
Så jag försöker trösta mig med tanken på att jag har ett jobb, dit jag ska gå imorrn. Jag har fått mitt schema över sommaren och det ser ju bra ut. Totalt 85 timmarpå tre månader. Inte illa, TREVLANS är vad jag skulle vilja påstå att det är!
Dagen har annars varit hyfsat värd, nationella som jag inte tänker spekulera i hur det gick med eftersom jag då bara kommer bli besviken när jag ser resultatet. Idrott med bollspel, och utklassning av teknikklassen. Man riktigt såg hur deras stolthet rann av dom.
Nej som sagt jag har ett jobb att sköta, nu är det dags för sömn!
Hajrå!

DAGENS TIPS!!

Om hopplösheten efter ett slut. Jag lyssnade på den här on repeat för ett halvår sedan.

DAGENS TIPS!!

Dagens pepptips är denna låt. Jag blir så full i skratt av Timo.

Rider om kring satte grillor i huvudet på mig

Redan vid första basdunket vet jag att det är vår låt. Den med texten jag kunde fnittra till i timmar. Då jag satt i en stor datorstol och tittade ut på tallen mot den klarblå himlen. Inte ens den snygga killen bredvid som lagt armen runt mig kan få mig att fokusera på nuet. Två minuter senare tittar jag ner på datorn. Någon har satt på en T ïesto låt. Jag lutar mig mot trappräcket och andas ut. Vad fan gör jag här?!? Om jag ändå ställt mindre krav hade jag kunna varit hos honom. Det är försent, ändå smsar jag ett försiktigt heej! Inget svar.
RSS 2.0