Vem är ni att ta en ung flickas drömmar?

Jo men det var faktiskt ganska jätte länge sedan jag skrev sist. Det är bra tydligen, har jag skrivit tidigare här i bloggen. Det är nämnligen så att jag skriver när jag har något jobbigt att tänka på. Sånt där som kärlek och svek. Det är inte direkt så att alla problem försvunnit ur min värld, utan snarare att jag börjat min sista termin på gymnasiet. Det är, ursäkta mitt fula språk, gööör mycket att göra. Alla uppsatser och opponeringar, analyser och prov hopar sig över mig som svarta klippor. Jag hinner knappt tänka på annat än projektarbetet som ska vara färdigt om en vecka.
.
Än mindre vara kreativ i mitt arbetsrum. Just nu är det studentklänningen som sitter uppnålad på provdockan och jag hoppas så innerligt att jag kommer få tid någongång till att sy de sista fållarna och ta på mig den på den stora dagen tillsammans med mössan. Jag dokumenterar inte heller det jag gör. Den senaste bilden jag tog med riktig inspiration dateras till augusti. De fantastiska veckorna på fältet...
.
Jag försöker leva i nuet de få stunder jag inte har varenda minut uppbokad vilket är svårt. Det finns ständigt något nytt att tänka igenom steg för steg. Och om kvällen då jag stupar ner i mitt obäddade monster till säng stirrar jag bara upp i taket. Sömnen kommer inte som den brukade göra förr. Jag tänker på ett par bruna ögon, ett dyslektiskt mellanbarn med det yngre sinnet i behåll. Om natten drömmer jag om besök hos farföräldrarna med en brittisk gäst på besök. Så var det. Han var någon att visa upp för farfar. Om farfar skulle förstått hans charmiga sydbrittiska.
.
Det är första gången på länge jag tillåter mig själv att tänka på honom på ett så ärligt sätt. Jag medger för mig själv att det fanns känslor som vid det här laget försvunnit. En lång tid har jag förträngt tankarna. Kompisar och familj tycke det var besynnerligt att jag över huvud taget fortsatte prata med honom månaderna efter. Så jag följde deras råd. "Det är ju inte realistiskt, ärligt talat" Nej det kanske inte var det, men vem är ni att ta en ung flickas drömmar?

Giraff

Dagens uppdatering

Lämna faktura till företag, gå i skolan, jobba. Jag vill ju inte klaga om att jag har en för jobbig vardag. Jag har valt att vara projektledare, att gå gymnasiet och att ta ett extrapass en fredag. Men lite mentalt sliten kan jag iallafall säga att jag är. Idag var det kontrolldag på jobbet vilket innebar att allt skulle vara på topp. Jag hade skiftledaren ståendes bakom mig med en tickande klocka och anteckningar gjordes. Jag blev så himla nervös att jag inte hade en aningom vem som beställt vad.
Imorgon ska jag ha en kreativ dag. Det har jag bestämt mig för. Jag ska fålla höstklänningen jag började med för 4 månader sen, för att sedan börja med min studentklänning jag köpt tyg till idag. Eller rättare sagt, jag köpte en duk som jag ska använda mig av.
Adjö!

Vektoriserad

Det här är sånt jag ägnat mig åt den senaste tiden. Vektorisering är kuuuuul!
(Kontrasten är lite dålig, men titta på skärmen i en vinkel kan ni kanske skymta en näsa)

Inaktivitet

Jag har inte skrivit någonting över huvud taget här på över en vecka, och jag trodde statistiken skulle vara en djupdykande kurva. Icke sa nicke (fult uttryck om jag får säga mitt,vilket jag får eftersom det är min blogg). Kurvan vänder snarare uppåt. Underligt! Ni är fina ni som följer en ointressant blogg som denna!

Håkan-eufori

Ett klipp från den bästa konserten jag någonsin varit på. Ett av de mest euforiska minnena.

En enorm tidsrymd att döda

Nej det är faktiskt så att jag inte skrivit något seriöst på tre veckor. Jag har ingen man i mitt liv som skapar problem, ingen kreativitet som flödar, lyfter inte kameran och har inga konsertupplevelser att dela med mig av. Så är faktiskt läget.
Jag hade ett sammanbrott igår. Det roligaste i livet just nu är att pressa en apelsin på morgonen. Så SORGLIGT! Drar mig tillbaka i minnet till den dag jag senast träffade kompisar. En enorm tidsrymd.
Jag känner mig ensam. Som om jag sakta drar tillbaka mina utsträkta armar mot bekanta av överlevnadsinstinkt. Snart ska jag sluta skolan, lämna allt bakom mig, flytta. Till en annan stad, handla på ett annat konsum och sitta ensam där med.

Årssammanfattning

På andra bloggar kanske ni kan läsa långa inlägg om vad de gjort varje månad, vilka kläder de köpt och se bilder på deras äventyr, men så blir det inte här. Det räcker med att säga att jag mådde skitdåligt första halvan, och till slut hittade mig själv, vilket ledde till att jag mådde så mycket bättre. Jag hade en hektisk men fantastisk sommar och nu siktar jag frammåt mot livet efter skolkraven.
.
Årets bild får bli denna som jag älskar så mycket. Tack Chris för att du förevigade ögonblicket. Den är tagen då halva stationen tog lite extra ledigt för att köpa glass en av de sista dagarn. Jag blev framkallad förbi hela kön för mitt kunnande av svenska. De vill ha "Ingen kontakt" översatt och sedan återvände jag till min plats. Vi sprang dit minns jag, vi skojade och jag kände hur hjärtat fylldes med värme. Till på köpet gick en av de finaste människorna bredvid mig.
.
RSS 2.0