(eller säg iallafall något över huvudtaget)

och när du lämnar mig,
så gör det cool och säg
att du aldrig vågat lyfta mig
för att du tror att jag är så tung 
och att du aldrig vågat lämna mig
förut för att jag är så ung 
du kommer aldrig vinna här
men ändå är det nåt hos dig
som gör mig svag 
du är så långt ifrån allt jag ville ha,
åtminstone det trodde jag.

S. Norrsveden

(eller säg iallafall något över huvudtaget)

Två vita vingar

För er som glömt bort det tänker jag flasha med att jag varit med i en musikvideo till en väldigt fin låt!

Händelser jag påminns om idag

Händelser jag påminns om idag

Om drömmar vore sanning



Ett solbeklätt London och jag ser honom närma sig i en av de vita tröjorna
Han kommer fram och kysser mig, som om månaderna inte passerat sedan sist
Viskar något nära intill och jag rodnar, men vad spelar det för roll
Vi håller varandra i lillfingrarna då vi går mot okända mål
Kanske är det någon butik som säljer godis, kanske är det framtiden


Konstnärsjälen är rastlös

Jag har en sån där jag-vill-åka-till-London-fas nu igen.
Måste bara vänta 4 veckor till sen lyfter vi.
Konstnärssjälen är rastlös.

Än har jag inte lärt mig

Jag tror jag håller på att bli utbränd. 18 år och mentalt påfrestad till den grad att jag börjar tappa fotfästet.
Idag ringde pappa och sa upp alla körlektioner jag har inbokade. Mamma fick mig att mejla alla scouter och säga att jag inte kommer dyka upp.
Enda sedan Jamboreen har jag bokat upp mina veckor till varje minut för att slippa saknad. Jag lärde mig av mina misstag för tre år sedan, men tog i för mycket. Jag hittade inte balansen den här gången heller. Än går jag runt och drömmer om hur det var då jag satt på timmerstocken med bara ben och två bruna ögon framför mig.

Vilja bli

Ansiktet tryckt mot täcket.
Ångesten inom mig är som svarta vågor en stormig natt.
Proven och inlämningarna är kollosalt många och jag ligger här.
Hur kan jag vara så absurt värdelös att jag inte ens orkar läsa tre ord utan att fullständigt ge upp?
Jag har aldrig fått lära mig hur man kämpar med sånt.
Skolan har jag glidit igenom, medan livet utanför har stormat.
Men nu är det skolan, och egentligen allt annat också. Ingen fast plattform någonstans.
Jag berättar hur jag känner för mamma, hon rör inte en min, stirrar in i tvn.
Ibland funderar jag på att bli anorektiker... Jag vet, bli och bli?
Men det känns som ett "bra" sätt att ta ut sin frustration på.
Ett sätt som inte syns, ett sätt jag aldrig testat förr.
Allt för att få ut det illamående jag ständigt känner...

Om jag var ett djur...

Om jag vore ett djur skulle jag antingen vara en antilop eller en hjort. Långbenta nästan gängliga varelser med bedårande smala ansikten och ögon mörka som kol. ÅH de är så vackra! Att kunna springa snabbt då faror närmar, eller hoppa glatt då ängen ligger fri framför en. Det vore drömmen!
Bilder:
http://frankson.se/radjur,hjort.htm
http://www.croww.se/c/antilop.html

Kass utgångspunkt som ingen vill hjälpa mig att komma ur

Ingen motivation till att göra läxor
Svårt att somna på nätterna
Scouter tre gånger i veckan
Projektarbete/grupp som inte går framåt
Motsträvig kollega
Föräldrar som tror jag överdriver
Drömmar om framtid som sabbas
Har inga pengar till kurser jag måste gå
Förhoppningar att han vore närmare
Press på mig själv

23.00

Jag längtar bort, längtar hem
Vill vara mig själv, någon annan

The Ark på grönan



Gröna Lund
fylldes en fjärde gång det här året, och det förståeligt då The Ark har sin absolut sista spelning den kvällen. Alla, unga som gamla har tagit sig dit för att ta farväl av det glamrockiga band alla har sina egna minnen till. Mina minne är att som åttaåring dansa till låtar som Let Your Body Decide. Och showen är spektakulär, som vanligt! 3 klädbyten hinns med innan extranummrena tar vid. Och det är då det smäller till och blir så där fantastiskt bra. Ett mellansnack som sammanfattar deras historia, nutid och framtiden. Ola uppmanar oss att tro på styrkan när allt är skit, och att det nu är vår tur att sprida budskapet vidar. Sist ut kommer låtarna jag längtat efter, Calleth You Cometh I och It Takes a Fool to Remain Sane. Allting brister i en kaskad av konfetti och tårar. Ja, det är verkligen jag som ska sprida bandets anda nu. Låtarna passerar inte bara förbi, utan de lämnar avtryck. Som att jag vet att jag måste genomföra mina flytta-till-London-planer. Det är så här en konset ska vara, som den näst bästa i mitt liv.
.
Betyg: 5/5

Monday morning

Hans haka mot min axel
Ett svagt "Du är så söt"
Jag drar honom närmare
Sprak från väckarklockan
Och allt är bortblåst

Livsmönster

Upp nio, gå till skolan, ta sig hem för att planera middag till sig själv.
Äta själv framför tvn, kasta sig på cykeln, leda scoutmöte, trampa snabbt hem,
Kasta sig i sängs. Dag ut och dag in. Ingen tid för annat....

Please pick me up

Idag har jag upplevt en sån där dag jag inte vill uppleva.
Jag pratade inte, jag tänkte inte, tom på insidan.
Irritationen på världens snällaste människa var hög.
Hur kan man ens vara det? Vilken rätt har jag?
Jo, jag har rätten att känna mig deppig.
Men även rätten att bli uppdragen ur skiten.
Om du ändå kunde dra upp mig...
.
Idag har den här låten spelats högt:

I fold

And there are days when I want to feel him so bad it makes me lose my sleep
There are nights I could swear I got the fever just thinking of him





Sömnadsprojekt i full gång

Det blir lite tunt med bilder här eftersom jag inte rört kameran på två veckor, vilket är synd! Men med det menar jag inte att min kreativa sida vilar, tvärt om! Jag har redan sytt en toall (=prototyp) till min blivande cape. Nu väntar jag bara på att jag och mamma ska åka för att köpa ylle och päls. Dessutom blev jag så inspirerad av ett "samtal" jag hade med en god vän, att jag nu syr en 70-tals klänning i ett brunt Marrimekko tyg från samma årtionde. woop woop!

9/11

En dag som idag går det väl inte att undvika att skriva om det som hände för tio år sedan. Jag avslutade kvällen med att se 2:ans dokumentär om 9/11-katastroferna, ja just det, katastroferna. Det som blivit mest uppmärksammat är ju attacken på World Trade Center, men inte att förglömma att det var fyra plan som råkade ut för nästan samma öden. Och visst går tankarna till de som befann sig på Manhattan eller ännu värre på någon av de våningar som kom att kollapsa. Men just nu är jag rörd av det mod och tapperhet passagerarna på Flight 93 hade som själva tros ha tagit kontroll över planet och krashat på en åker, och därmed räddat åtskilliga andra.
.
Självklart finns det mer att skriva om denna tragiska händelse, att fördömma terrorism, att bekämpa hat. Men just idag räcker det kanske med att bara minnas det som hänt och hoppas att det inte sker igen!

Det bästa

Listan över det bästa som finns:
  • Gå på konsert
  • Kramar bakifrån
  • Mina tre fluffiga kuddar
  • Molnfria dagar
  • Att känna sig uppskattad

Håkan på Gröna Lund

Håkan, åh älskade Håkan! Än en gång bjöd han på en sprakande show, den här gången på stadens största nöjesfält. Han öppnar storslaget. Tro och Tvivel får händerna att slå i takt. Det får hjärnan att slå på autopiloten när det gäller texten så att det bara är att njuta. Och redan två låtar är halsen sprakig, för det går inte att sluta att sjunga med om hatkärlek, misstro och fågelkvitter i hjärtat. Kom igen Lena! blir kvällens absolut bästa låt som sedan följs av en späckad timme till. Och kvällen avslutas med en av dom finaste Du är snart där -versionerna jag hört. Till och med en tår fick rinna ner över kinden.
Det enda som stör är publiken (Jag-hade-inget-annat-för-mig-och-det-kostade-bara-90-kronor-publiken) som bara är intresserade av de största hitsen, och därför pratar sönder de andra!
Nej det är inte vilken Håkan-konsert som helst! Han har nya intron och outron, bilderna i bakgrunden har inte setts förut, och de vita konfettimolnen seglar högre i skyn. Håkan har en bra dag på jobbet!
.
Betyg: Håkan: 4/5
Publiken: 1/5

Pumped Up Kicks

Att uppfylla min medmänskliga skyldighet och dela med mig av guldklimpar jag hittar är något jag tänker göra. Så lyssna och njut för guds skull! Basen och sången får er att svänga med oavsett vad ni tycker om det!

Släpp in solen, duduruhu!

Efter regn kommer solsken. Det är ett uttryck jag helt enkelt inte tål, men just idag stämmer det så himla bra in. Jag vaknade i tid (bara en sånn sak), förberedde frukost jag kunde tänka mig att äta utan att få ångest, och hittade kläder ur högarna på golvet utan att gräva mig till Kina. Jag tog på mig ett par jeans till och med. Hör och häpna! Jag visste helt enkelt från början att den här dagen skulle bli något alldeles speciellt.
.
Morgonen fortskrider genom att jag kikar ut genom fönstret och ser att det vräker ner. Jag blir överlycklig, då jag inser att jag kan använda mina prickiga stövlar, och min gula Sverige-jacka från Jamboreen. Dessutom byttes Säkerts! låtar om saknad ut mot beats av Micheal Jacksson. Jag dansade mig iväg till busshållplatsen och väl på bussen vinkade och skrattade jag med ett barn som tydligen också gillade mina stövlar.
.
I korridoren stod jag och log, nästan fånigt för mig själv. Inte ens engelskalärarens brutala läxor kunde bryta ner mig. För det var en skit bra dag, som avslutades med en god wook lagad av mig själv, och ett scoutmöte som gick utanför det vanliga.
.
Regnet sprack upp i solsken rent bokstavligt talat, men också bildligt. Efter två kassa dagar var det här precis vad jag behövde. Nu ska jag samla ny krafter och hoppas att morgondagen kan vara lika fantastisk!
Godnatt gott folk! Och ha det precis lika fantastiskt som jag!

Skitdagar!

De senaste två dagarna har verkligen varit förfärliga. Igår såg jag fel på schemat och missade min enda lektion. Så igår kväll tänkte jag att det ska fasiken inte bli något liknande idag, men... Jag stängde av väckarklockan i sömnen och försov mig helt enkelt. Så idag har jag segat runt i mjukiskläder, varit allmänt äcklad av mig själv, mått illa av all mat jag försökt äta, sovit 2 timmar framför tvn av ren tristess. Och nu ska jag iväg på styrelsemöte.
.
Fan jag som trodde allt var bra igen....

Snart övertar hösten lilla Kallhäll

Inget svar, men drömmer ändå

Jag fick den här låten skickad till mig av en vän, och det finns nog ingen text som kan beskriva bättre hur jag känner, inte ens de meningar som jag själv lyckas få ner via tangenterna.
If my voice could reach
back through the past
I'd whisper in your ear
"Oh darling I wish you were hear"

Vill inte lämna mitt duntäcke

Utanför fönstret är det en sån där blå-himmel-fina-klänningar-dag, men här nerbäddad i min säng är det snarare en Lyssna-på-Thåström-inte-visa-sig-för-någon-dag. En otroligt opassande dag för att jobba, och dessutom ha släktmiddag! Alla mina kläder ligger utslängda på golvet och jag stänger bara dörren då mamma kommer med damsugaren. Jag lyssnar på låtar om brustna hjärtan, trots mitt bara fått några osynliga repor.

Matilda 18 år

18 ÅR fina vän! Tänka sig vad vi ska hänga ute nu!
Jag önskar dig så otroligt många grattis! <3

På en cykel i uppförsbacke

På en cykel i uppförsbacke
.

Årgångscherry med golden retriever

E säger drömskt: Vi måste skaffa en öppen spis, och en skinnfåtölj. Så jag kan bli en gammal gubbe som dricker årgångscherry. Och du är golden retrievern som ligger vid mina fötter. Mitt enda problem är var jag ska få tag på cherryn någonstans...
W: Mitt enda problem är hur jag ska bli en golden retriever!
RSS 2.0